Logo

Fuldkornsrugbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 g gær
3 dl vand
1 spsk salt
250 g groft rugmel
250 g hvedemel
2 dl knust udblødt rug

Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35º.
Salt, hvedemel og den knuste rug tilsættes og dejen æltes, til den er blank og smidig.
Dejen tildækkes med et fugtigt klæde og hæver 2 timer.
Dejen slås ned og formes til et brød, der lægges i en smurt bageform
og efterhæver 45 min.
Brødet pensles med vand og bages ved 250º i ca. 45 min.
De sidste 15 min af bagetiden tages brødet ud af formen og bages på pladen, så skorpen bliver sprød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her