3 store lagkagebunde
2 appelsiner
1 banan
1 æble
blå eller grønne druer (til pynt)
(evt.) fintrevet chokolade (til pynt)
Råcreme:
3 æggeblommer
3-4 spsk sukker
flødeskum af ½ liter flødeskum
3 blade husblas
flormelis
Den ene appelsin presses, og saften stænkes på de to af bundene, hvor den får lov at trække ned mens man rører råcremen.
Råcreme: Æggene deles, og blommerne røres hvide med sukkeret.
Den udblødte husblas tilsættes, og der røres til cremen begynder at stivne. Nu vendes halvdelen af den piskede fløde forsigtigt i.
Appelsin, banan og æble renses, skrælles og skæres i små terninger, som kan drysses med lidt flormelis, inden de blandes i råcremen.
En saftstænket lagkagebund lægges på et rundt fad med den lyse (sugende) side opad.
Halvdelen af cremen fordeles herpå, og den anden saftstænket lagkagebund lægges forsigtigt over - stadig med den lyse side opad.
Resten af cremen fordeles herpå.
Den sidste bund lægges på som låg med den mørke side opad og lagkagen pyntes med resten af flødeskummet.
Pynt lagkagen med blå eller grønne vindruer og evt. revet chokolade.
En rigtig god, frisk og velsmagende lagkage - som er rimelig nem at lave.