Logo

Surdejsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Surdejsbrød egner sig fint til at fryse ned. Optø dem i mikroovnen, til de er gennemvarme, og sæt dem så i bageovnen ved høj temperatur et øjeblik. Lad dem køle af - så er de som friskbagte.
Giver 3 flutes, 10 boller eller et stort skærebrød

#

5 g gær
2 dl lunkent vand
2 dl hvedemel
----
2 dl lunkent vand
1 tsk salt
200 g durumhvedemel
200 g alm. hvedemel
*


Gær, lunkent vand og hvedemel piskes sammen med en gaffel og stilles lunt i 12 timer.

Pas på, det vokser voldsomt!

---


Derefter røres det op med yderligere lunkent vand, salt, durum og alm. hvedemel.
Dejen æltes igennem og stilles til forhævning i 3 timer.

Den må ikke være for tør.


Den formes til brød eller 10 små runde portionsbrød, der i færdigbagt tilstand bliver kuglerunde.

Rids brødene på langs og lad dem efterhæve i 1 time.
Pensl så med et æg pisket sammen med halvt så meget vand.

Bag ved 250 °C i 20 minutter.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her