275 g hvedemel
50 g mandler, smuttede og malede
reven skal af 1 citron
175 g smør
75 g sukker
1 æggeblomme
Fyld:
½-1 æble
50 g mandler
50 g rosiner
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
50 g smør
75 g sukker
1 spsk hvedemel
¾ dl piskefløde
1 spsk cognac eller rom
Begynd med dejen:
Bland hvedemel, de malede mandler og reven citronskal.
Smuldr smørret i.
Tilsæt sukker og æggeblomme og saml hurtigt dejen.
Læg den koldt 1 time.
Fyld:
Skræl æblet og skær det i små terninger.
Skold, smut og hak mandlerne.
Bland æbleterninger, mandler, rosiner, sukat og pomeransskal.
Kom smør, sukker, hvedemel og fløde i en gryde og giv det et opkog.
Tilsæt cognac og det hakkede fyld.
Lad fyldet svale.
Rul dejen ud og beklæd linse forme med den.
Fordel fyldet i linseformene.
Bag kagerne i den nederste halvdel af ovnen ved 200ºC i 18-20 minutter.