Formfranskbrød er velegnet som toast.
1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1
time Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
25 g gær
3 dl mælk
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
450-500 g hvedemel (7-8 dl)
æg til pensling
*
1. Udrør gæren i lunet mælk.
Tilsæt olie, salt og sukker.
2. Kom melet i og ælt dejen.
Stil den til hævning på et lunt sted med et klæde over i en
halv time.
3. Ælt dejen sammen igen og form den til et brød som lægges
i en smurt form (1,6 liter).
Lad den efterhæve i ½ time.
4. Rids brødet med en skarp kniv.
Pensl med æg og bag brødet på ovnens nederste rille ved 225
°C i 35-40 min.