Dej:
300 g hvedemel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld:
¾ kg æbler
1 spsk hvedemel
140 g sukker
50 g brun farin
1 tsk kanel
½ tsk muskat
50 g rosiner
75 g mandler
reven skal og saft af 1 citron
reven skal af ½ appelsin
Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne.
Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler.
Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft.
Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden.
Rul den store ud og beklæd et smurt ovnfast fad el. springform.
Forbag ved 200°C i 10 min.
Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden.
Kom smørklatter i mellem.
Rul den anden del ud og læg på som låg.
Bag ved 200°C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche.