Mørdej:
125 g hvedemel
100 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
Mandelfyld:
4 stiftpiskede æggehvider
160 g smuttede mandler
200 g sukker
1 spsk mørk rom
500 g kirsebærsauce
4 blade husblas
Lav mørdejen og lad den hvile en time.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse.
For en smurt tærteform med dejen og bag bunden 6-8 min. ved 200°C. Blend mandlerne til hvedemel.
Bland æggehvider, sukker, mandelmel og rom.
Hæld massen i tærteformen op til ½ cm fra kanten.
Bages til mandelmassen stivner og bliver gylden, ca. 12-15 min. Afkøles.
Sigt bærrene fra kirsebærsaucen, hak dem fint og kom dem i saucen igen.
Kirsebærsaucen tilsættes den udblødte, smeltede husblas. Fordel saucen over tærten og sæt den i køleskabet til saucen er stivnet.
Serveres evt. med soft ice eller cremefraiche.