50 g gær
4 dl mælk
1 æg
150 g smør/margarine
75 g rosiner
50 g hakket pommerans
50 g hakket sukat
1 tsk kanel
1 ½ tsk kardemomme
900-1000 g hvedemel
Perlesukker til drys
Mælk og smør/margarine lunes i en gryde ell. mikroovn.
Gær smuldres i den håndvarme væske og ægget tilsættes. Rosiner sukat
og pommerans tilsættes sammen med sukkeret og det hele blandes godt.
Krydderierne tilsættes og melet æltes/røres i til en lidt fedtet dej der
kun lige akkurat slipper skålen og hænderne.
Hæver lunt 45 min og formes til 2 runde brød.
Kan også fyldes i 2 hjerteforme eller springforme.
Klappes med våde hænder og drysses med perlesukker.
Hæver igen ca 30 min. og bages derefter ved 175ºC (varmluft) eller 200 (alm. ovn) i ca. 30 min.
Tips: Et hyggeligt brød i december. Det dufter og smager af jul og kan
holde sig friskt flere dage hvis det opbevares i plastpose i et ikke for
varmt skab.