Logo

Decemberbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
4 dl mælk
1 æg
150 g smør/margarine
75 g rosiner
50 g hakket pommerans
50 g hakket sukat
1 tsk kanel
1 ½ tsk kardemomme
900-1000 g hvedemel
Perlesukker til drys
 
Mælk og smør/margarine lunes i en gryde ell. mikroovn.
Gær smuldres i den håndvarme væske og ægget tilsættes. Rosiner sukat
og pommerans tilsættes sammen med sukkeret og det hele blandes godt.
Krydderierne tilsættes og melet æltes/røres i til en lidt fedtet dej der
kun lige akkurat slipper skålen og hænderne.
Hæver lunt 45 min og formes til 2 runde brød.
Kan også fyldes i 2 hjerteforme eller springforme.
Klappes med våde hænder og drysses med perlesukker.

Hæver igen ca 30 min. og bages derefter ved 175ºC (varmluft) eller 200 (alm. ovn) i ca. 30 min.
 
Tips: Et hyggeligt brød i december. Det dufter og smager af jul og kan
holde sig friskt flere dage hvis det opbevares i plastpose i et ikke for
varmt skab. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her