24 stk. Tilberedningstid: ca. 40 min. Hævetid, i alt: 1½
time Bagetid: 10-12 min. Fryseegnet
#
50 g gær
2 dl mælk
1 æg
1 tsk salt
1-2 tsk sukker
ca 500 g hvedemel (8 dl)
250 g smør
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i den kolde mælk.
Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og mel.
Ælt dejen sammen og lad den hæve tildækket ½ time.
2. Rul dejen ud på et melet bord til en aflang plade.
Fordel smørret i skiver på ⅔ af dejen.
Fold dejen i 3 lag - begynd med delen uden smør.
Gentag denne udrulning og sammenfoldning 4 gange, og vend
dejen ¼ omgang efter hver udrulning.
3. Udrul dejen og del den i 3 stykker som udrulles til runde
plader.
Del hver i 8 trekanter.
Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem med
spidsen nedad på bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve 1 time.
4. Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem ved 225
°C i 10-12 min.