50 g gær
2 ½ dl kold mælk
1 æg
1 tsk salt
½ tsk sukker
350-375 g hvedemel (7-71/2 dl )
175-200 g smør/margarine skåret i skiver (ostehøvl)
Æg til pensling
Gæren plukkes i småstykker og opløses i den kolde mælk med salt og sukker.
Ægget piskes i og det meste af melet, og dejen æltes sammen og hæver 10-15 min. tildækket.
Dejen rulles ud til en aflang plade, og på halvdelen lægges smørret der
er skåret i skiver, resten af dejen lægges over, kanterne trykkes godt
til, og dejen lægges koldt i 15 min.
Så rulles dejen ud til en firkant, på størrelse med en serviet og denne
foldes sammen 4 gange og rulles igen ud til serviet-størrelse, foldes igen sammen 4 gange, og imellem udrulningerne, hviler dejen koldt i 15
min.
Rul dejen ud ialt 3 gange.
Til sidst deles dejen, og hver del rulles ud til en cirkel, der skæres ud
til 8 trekanter, der hver rulles mod spidsen og lægges på denne, på
bageplader med bagepapir og hæver lunt i 30 min. tildækket.
Pensles med sammenpisket æg og bager på nederste rille i Ca. 8 min ved
225°.
Tips: Sæt en lille aluform med vand i bunden af ovnen. Er fryseegnet. Serveres lune.