20 g gær
2 dl lunkent vand
1 tsk salt
½ dl sukker
1 ½ dl lun mælk
ca. 500 g hvedemel
250 g smør
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, sukker og den lune mælk.
Ælt hvedemelet i gærblandingen.
Ælt med hvedemel til dejen er smidig; lad den hvile mens du rydder op.
Rul dejen ud til et rektangel, meget tyndt.
Skær smørret meget tyndt og læg det på halvdelen af dejen.
Resten foldes ind over og trykkes flad.
Klem sammenføjningerne godt sammen. Rul ud til dobbelt størrelse og
fold 3 lag af dejen, gentag dette tre gange.
Del dejen i 3 stænger og del i trekanter der rulles til croissanter.
Kan fyldes med marcipan, chokolade eller æblemos.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse, pensl dem med æg og perlesukker
og bag dem ved 210ºC i 12-15 minutter.