Logo

Croissanter 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 g gær
2 dl lunkent vand
1 tsk salt
½ dl sukker
1 ½ dl lun mælk
ca. 500 g hvedemel
250 g smør
 
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, sukker og den lune mælk.
Ælt hvedemelet i gærblandingen.
Ælt med hvedemel til dejen er smidig; lad den hvile mens du rydder op.
Rul dejen ud til et rektangel, meget tyndt.
Skær smørret meget tyndt og læg det på halvdelen af dejen.
Resten foldes ind over og trykkes flad.
Klem sammenføjningerne godt sammen. Rul ud til dobbelt størrelse og
fold 3 lag af dejen, gentag dette tre gange.
Del dejen i 3 stænger og del i trekanter der rulles til croissanter.
Kan fyldes med marcipan, chokolade eller æblemos.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse, pensl dem med æg og perlesukker
og bag dem ved 210ºC i 12-15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her