(ca. 8 stk)
70 g smør (rumtemperatur)
125 g rørsukker
½ stang vanilje, flækket på langs og marven skrabet ud
1 citron eller 2 lime, revet skal og saft af
50 g hvedemel + 10 g majsgryn (polenta) - eller i alt 60 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 store æg, delt i blommer og hvider (40 g blommer og 60 g hvider)
2 ½ dl mælk
1 spsk flormelis
Smør 8 små ovnfastefaste fade på ca. 8 x 8 cm.
Drys med majsgryn.
Blend smør, sukker, vaniljemarv og citronskal cremet.
Sigt imens hvedemel og bagepulver sammen, og tilsæt majsgryn.
Blend nu lidt ad gangen æggeblommer, hvedemel og majsgryn i smørmassen.
Tilsæt mælk og citronsaft, og rør dejen grundigt sammen.
Pisk hviderne stive sammen med flormelis.
Vend hviderne sammen med dejen ad 4 omgange.
Fyld massen i de smurte ovenfaste fade, og bag kagerne ved 150ºC i ca. 20 min, til de er gyldne og svampede.
De falder sammen, når de er færdige.