Logo

Citronkage, blød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne bløde citronkage til eftermiddagskaffen eller teen eller en søndag eftermiddag. Eller prøv den til gæsterne. Kagen er let at lave og smager dejligt.


(ca. 8 stk)
70 g smør (rumtemperatur)
125 g rørsukker
½ stang vanilje, flækket på langs og marven skrabet ud
1 citron eller 2 lime, revet skal og saft af
50 g hvedemel + 10 g majsgryn (polenta) - eller i alt 60 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 store æg, delt i blommer og hvider (40 g blommer og 60 g hvider)
2 ½ dl mælk
1 spsk flormelis

Smør 8 små ovnfastefaste fade på ca. 8 x 8 cm.
Drys med majsgryn.
Blend smør, sukker, vaniljemarv og citronskal cremet.
Sigt imens hvedemel og bagepulver sammen, og tilsæt majsgryn.
Blend nu lidt ad gangen æggeblommer, hvedemel og majsgryn i smørmassen.
Tilsæt mælk og citronsaft, og rør dejen grundigt sammen.
Pisk hviderne stive sammen med flormelis.
Vend hviderne sammen med dejen ad 4 omgange.
Fyld massen i de smurte ovenfaste fade, og bag kagerne ved 150ºC i ca. 20 min, til de er gyldne og svampede.
De falder sammen, når de er færdige.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her