Logo

Chokoladekage med rommarinerede rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150g smør
225 g sukker
3 æg
100 g let hakkede rosiner
1 god sjat rom
25 g kakao
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
175 g hvedemel
½ dl mælk
½ dl kogende vand
Glasur:
125 g flormelis
2 spsk kogende vand

Kom de hakkede rosiner på en dyb tallerken.
Hæld rom på og rør rundt.
Sæt husholdningsfilm over og lad dem trække i 15 minutter.
Smør og sukker røres godt.
Rør æggene i et ad gangen og rør til en let og luftig creme.
Rør kakao og vaniljesukker i sammen med de marinerede rosiner med rommen.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
Smør en springform på ca. 22 cm i diameter på siderne og læg et stykke bagepapir i bunden.
Rør det kogende vand i dejen, der straks bredes ud i springformen.
Bag kagen på næstnederste rille ved 175°C i ca. 1 time.
Løsn kagen forsigtigt i kanten og tag ringen af formen.
Køl af.
Rør flormelis med kogende vand til glasur, der bredes over den nybagte kage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her