Bulgur kender mange nok bedst fra bulgursalat. Men bulgur, der stammer fra det mellemøstlige køkken kan også bruges i bagværk. Her bruges bulguren til boller lavet med valnødder. Godt til madpakken
Disse grove bulgurboller er lette at lave med få
ingredienser. Bollerne smager lækkert som tilbehør eller som snack.
16 stk. Tilberedningstiden for bulgurbollerne er ca 2¾
timer. Heraf er arbejdstiden ca 25 minutter.
# Ingredienser til bulgurboller:
25 g gær (½ pakke)
5 dl vand
175 g bulgur (ca 3 dl)
100 g finthakkede valnødder
1 spsk groft salt
500 g hvedemel (ca 8 dl)
½ dl olie til pensling
*
Sådan laver du bulgurboller
Start med at smuldre gæren og røre den ud i lunkent vand.
Tilsæt herefter bulgur, salt og ca. ¾ af melet.
Ælt nu en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal være fugtig og smidig.
Lad den hæve tildækket ca. 1½ time ved stuetemperatur.
Ælt nu dejen igennem og del den i to.
Tril to pølser og del hver i 8 stykker.
Form stykkerne til boller og sæt dem på bageplade med
bagepapir.
Lad dem slutteligt efterhæve ca. 30 min. og pensl
bulgurbollerne med olie.
Bag bulgurbollerne midt i ovnen ved 225 °C i 15-20 minutter
Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på
undersiden.
Afkøl bollerne på en rist.
Og så er dine bulgurboller klar til brug