Et saftigt brydebrød som passer godt til middagen, men også
til en frokostbuffet eller på morgenbordet. Fiberrigt og let at lave - smager
fantastisk
• Gær er en god B-vitaminkilde • Kruska eller grov hvedeklid
består af næsten 40% kostfibre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 40 min. 16 boller
# Råvarer til Buffetboller lækre:
4 dl (240 g) grahamsmel
3 dl (180 g) hvedemel
1½ dl kruska https://www.madabc.dk/16/kruska
½ tsk salt
2 tsk fennikelfrø (valgfrit)
1 pakke tørgær (eller 50 g frisk gær)
½ dl rapsolie
1 spsk sirup
æggehvide til pensling
1 dl græskar- eller solsikkekerner
mel til udrulningen
*
Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Læg bagepapir på en plade og stil den til side.
2 Bland mel og kruska i en stor skål, rør salt, evt.
fennikel og tørgær i, eller opløs den friske gær i lidt fingervarmt vand.
Varm 2½ dl vand til 37° for frisk gær, bland olie og sirup
og rør det i melet.
Ælt dejen til den er smidig.
3 Hæld dejen ud på et melet bord.
Ælt den i 5 min. eller til den er elastisk.
4 Skær dejen i 16 stykker og form små boller.
Læg bollerne på pladen ret tæt i en cirkel, og stil pladen
tildækket på en lun plads i 20 min.
5 Pensl bollerne med æggehvide og drys med græskar- eller
solsikkekerner.
Bag i ca. 40 min, eller til bollerne er gyldne og lyder
hule, når man banker på dem.
Server dem varme eller kolde.
Tips & råd
Anvend den bekvemme og hurtige tørgær for at afkorte
tilberedningstiden.
Græskarkerner er de inderste kerner i græskarfrøene.
De købes i helsekostforretninger.
Solsikkekerner kan man blande i salater, brød og müsli.
Frysning: Køl bollerne helt af efter bagningen og læg dem i
fryseposer.
Frys i op til 4 mdr.
PR. BOLLE: Energi: Kcal 217 = kJ 911
Kulhydrat 27 g Protein 7 g Fedt 9 g (37%) Fibre 7 g