ca 12 stk:
Bunde:
90 g hvedemel
50 g smør eller margarine
35 g sukker
Fyld:
3 æggehvider, pasteuriseret
1 tsk eddike
1 tsk. vanilje
180 g sukker
Overtræk:
150 g overtrækschokolade
1 spsk olie
evt revet kokos
Bunde:
Hvedemel og smør smuldres og blandes med sukker tilsæt evt. lidt vand for at få dejen til at hænge sammen.
Æltes og rulles ud.
12 bunde stikkes ud med en udstikker eller glas ca. 7 cm i diameter.
Bundene bages i 8-10 minutter ved 200°C alm. ovn på mellemste rille.
Fyld:
Æggehviderne og eddike piskes meget stive.
Vanilje og sukker blandes og tilsættes langsomt.
Pisk til massen er sej og sukkeret ikke længere knaser.
Fyldet sættes på de kolde bunde med en sprøjtepose med stjernetylle.
Varmes derefter 5 minutter ved 150°C (fyldet bliver lidt fastere og kan overtrækkes).
Overtræk:
Overtrækschokoladen smeltes over vandbad og olien røres i.
Når chokoladen er smeltet, hældes det med en ske over fyldet, eller duppes på med en bagepensel eller bollerne dyppes i chokoladen.
Drys evt. revet kokos over inden chokoladen tørrer og få kokosboller.
Tips: Vil du undgå at bage bunde, så kan mariekiks evt. bruges.
Vægt pr. stk. ca 50 gram