1 kg svinekam uden spæk og ben
250 g svesker uden sten
250 g æbler
Glasering:
2 spsk honning
½ spsk dijon sennep
reven skal af ½ citron
1-2 spsk rasp.
2 glas rødkål á 500 g
Stik/skær (fra endestykket af stegen) med en spids smal kniv 2 lommer af ca. 2 cm bredde igennem stegen.
Fyld den ene lomme med svesker ca. 50 g, og den anden med æblebåde ca. 50 g
Gnid kammen med salt og peber.
Forbrun stegen på en pande, først med fedtsiden nedad.
Vend og brun resten af kammen.
Læg stegen i en lille bradepande, tilsæt lidt vand og steg ved 160ºC i ca.75 min.
Rør honning, sennep og citronskal sammen.
Tag stegen ud og hæld evt. væske fra, hæld/smør honningmassen over stegen, drys med rasp.
Fordel resten af sveskerne og æblerne skåret i både, drys lidt sukker på æblebådene.
Sæt stegen i ovnen og steg videre ved 225ºC i ca. 10 min. indtil stegen er glaseret.
Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min.
⅔ del af stegen skæres i skiver.
Det hele anrettes på fad med svesker og æbler fordelt omkring stegen