1 kg ølandshvede (se Ordbog)
1 l lunkent vand
1 spsk salt
10 g gær
Pisk melet med vand, salt og gær, til det slipper skålen, men det skal blive ved med at være en meget blød og klistret dej.
Det er klart en fordel med en røremaskine, som skal have fuld speed i 8-10 minutter, men håndkraft kan gøre det.
Man skal blive ved med at røre, til dejen er fuld af lange, seje proteintråde.
Hvis man stopper før det, får brødet en kedelig struktur.
Lad være med at komme mere hvedemel i !!!
Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse.
Form dejen til boller med olierede hænder.
Hæld 100 g sorte birkes i en skål, og tril de fedtede boller i dejen, hele vejen rundt.
Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse igen, og bag dem så ved 225ºC, til de lyder hult, når man dunker dem i bunden.
De smager også vildt godt.
-