Disse originale og skønne cupcakes kan næsten få dig til at føle, at du sidder på en hyggelig pub i go'e gamle: England og drikker en stor fadøl og gumler peanuts.
12 cupcakes:
2 ½ dl mørkt øl
130 g lyst rørsukker
90 g smør, skåret i små stykker
100 g rosiner
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
1 knivspids revet muskatnød
2 æg, let sammenpisket
Peanut/karamel-topping:
90 g smør
100 g lyst rørsukker
2 spsk sukkerlage (kogt af lige dele sukker og vand)
½ tsk citronsaft
200 g grillede, letsaltede peanuts
A. Bring øl, sukker og smør i kog i en gryde.
Tilsæt rosiner, og lad det koge i 5 minutter ved middel varme.
Tag det af varmen, og stil det til afkøling.
Rør af og til, så der ikke dannes skorpe.
B. Varm ovnen op til 180°C.
Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
Hæld den afkølede ølblanding i, og rør det hele godt sammen.
Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt og rør, til dejen er glat.
C. Fyld papirformene ca. halvt op med dej, og bag kagerne i 15-20 minutter, eller til de netop begynder at blive brune ovenpå.
Husk, at de skal bages i endnu 5-7 minutter.
Lav toppingen, mens kagerne bager.
Bland smør, sukker, sirup og citronsaft i en tykbundet gryde, og varm det langsomt op, til alt sukkeret er smeltet - Rør ofte.
Lad det koge ved svag varme i yderligere 5 minutter.
Vend peanuts i, og lade det koge 2 minutter mere.
Smør et lag peanut-topping på hver kage, og sæt dem i ovnen igen.
Bag dem endnu 5-7 minutter, til nødderne begynder at blive brune.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle helt af, før du tager dem ud af
formen.