1 kg ølandshvede (se i Ordbog)
1 l lunkent vand
1 spsk salt
10 g gær
Pisk melet med vand, salt og gær, til det slipper skålen, men det skal blive ved med at være en meget blød og klistret dej.
Det er klart en fordel med en røremaskine, som skal have fuld speed i 8-10 minutter, men håndkraft kan gøre det.
Man skal blive ved med at røre, til dejen er fuld af lange, seje proteintråde.
Hvis man stopper før det, får brødet en kedelig struktur.
Lad være med at komme mere hvedemel i !!!
Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud til 4 lange, smalle brød på to bageplader med bagepapir, eller form dejen til 8 lange baguettes.
Pensl dem med en blanding af halvt olivenolie og halvt vand, til det pjasker, og lad dem efterhæve, til de når dobbelt størrelse igen.
Stik dem i ovnen ved 250ºC i 10 minutter, skru ned til 200ºC, og bag dem færdige.
De skal være meget brune og gennembagte.
Flæk til sandwich, eller spis i strimler til maden.