I dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den
er bare lækker – og så med en klat flødeskum eller cremefraiche til. Du kan
også servere is eller...
(6-8 pers.)
#
1 kg syrlige æbler
sukker
Dej:
150 g blødt smør
85 g sukker (1 dl)
2 æg
60 g hvedemel (1 dl)
2 dl finthakkede mandler.
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche
*
Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad
eller tærtebund.
Drys lidt sukker over æblerne.
Rør smør og sukker godt.
Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen.
Fordel den over æblerne.
Sæt formen på ovnrist midt i ovnen.
Bagetid ca. ½ time ved 200 °C.
Server æbletærten lun med flødeskum, til kaffe eller som
dessert.