150 g smør
250 g sukker
1 stang vanilje
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
8 Ingrid Marie æbler
50 g korender
1 spsk kanel
3 spsk perlesukker
Smør
Bagepapir
Strøsukker
1. Smør og sukker piskes hvidt med marven af vaniljen. Æggene røres i lidt af gangen, og til sidst vendes hvedemel og bagepulver i dejen.
2. Æblerne skrælles og deles i 8 både hver, som befries for kernehus.
3. Foer en flad bagebakke med smurt bagepapir og drys med sukker. Fordel dejen i bakken og læg æblebådene helt tæt over, så de dækker dejen og sidder godt "nede" i denne.
4. Fordel korenderne over æblerne og drys med perlesukker, blandet med stødt kanel.
5. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175ºC i ca. 35. minutter, eller indtil dejen slipper en strikkepind uden, at der hænger rå dej på denne.
Serveres lun med vaniljeis eller flødeskum. Man kan også koge æbleskræller og kernehuse i vand i ca. ½ time, hvorefter lagen sigtes fra, og koges ind til ca. 1 dl Herefter tilsættes 100 gr. sukker og saften koges blank. Lad æblesiruppen køle af og denne kan så hældes ved æblekagen.