Dej:
150 g smør, skal være blødt
250 g sukker
3 store æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld:
godt 600 g æbler, fx cox orange
1 dl sukker
ca. 1 ½ tsk stødt kanel
evt. ca. 40 g smuttede mandler i flager eller skiver
Endvidere:
ca. 1 ½ dl abricosmarmelade
2 spsk vand
Rør eller pisk dejen sammen af smør og sukker.
Tilsæt et æg ad gangen under konstant omrøring, dernæst hvedemel med bagepulver.
Fyld dejen i en velsmurt form, evt. foret med bagepapir.
Brug en firkantet bradepande, som kan rumme ca. 2 liter, eller en springform, 24 cm i diameter.
Halver æblerne, skræl dem, kasser kernehuse, og skær æblekødet i tykke både.
Vend dem straks i sukker, blandet med kanel. læg dem oven på dejen, og tryk dem let ned.
Æblerne skal ligge tæt sammen, men ikke nødvendigvis i et regelmæssigt mønster.
Drys evt. mandelflager på, og bag kagen i en 175ºC varm ovn, ca. 40 minutter.
Bring marmelade med vand i kog i en gryde eller i mikroovn, mos blandingen gennem en si, og pensl eller smør kagen med den hede abrikosmasse.
Bag videre i 5-10 minutter, og lad kagen afkøle i formen, sat på en rist.
Server evt. kagen dekoreret med flødeskumstoppe med chokoladedrys, rundt langs kanten.