Dej:
3 hele æg.
125 g sukker
1 spsk reven citronskal
1 spsk mælk
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
½ tsk hjortetakssalt
Fyld:
200 g friske jordbær
75 g sukker
¼ dl vand.
Pynt:
100 g friske jordbær
40 g ristede mandelflager
2 ½ dl flødeskum.
Dej: Pisk æggene sammen, tilsæt sukker og pisk det til en luftig masse.
Tilsæt citronskal og mælk.
Bland melsorterne sammen med hjortetaksaltet og rør det i æggemassen.
Bred dejen ud (35+25 cm) på en bageplade belagt med bagepapir.
Bag dejen ved 200ºC på midterste rille i 4-6 min.
Fyld: Jordbærrene blendes eller moses gennem en sigte og blandes med
sukkeret. Bring det i kog i en gryde uden låg og lad det koge for kraftig
blus 5-6 min. Lad det køle af og bred jordbærpureen ud på den bagte
rouladebund.
Rul rouladen fast sammen på den lange led og læg rouladen sammen på
sammenføjningen.
Pynt: Inden serveringen pyntes den med flødeskum.
Skær jordbærrene i skiver og læg dem på rouladen og drys til sidst med
de ristede mandelflager.