ca. 16 stk
450 g blancheret hakket spinat
1 pk fillodej, 8 plader
25 g smør
175 g røget laks/torskerogn
1 æg
Salt
Friskkværnet peber
Reven muskatnød
fillodejen tøes op. Spinaten tøes op og dampes i smøret, hvorefter den drænes. Krydr med salt, peber og muskatnød. fillodejen bredes ud og fordel spinaten, laksen/torskerognen på dejen. Rul dejen sammen som en roulade. Pensl rouladen med æg og bag den i ovn ved 200º i ca. 30 min.
Serveringsforslag:
Forret: Servèr rouladen kold eller varm med små kuvertbrød og en cremet dild-dressing til.
Ta` selv bord: Servèr rouladen kold og pynt med dild og tomatbåde.
fillodej er en papirstynd dej, som består af 8 lag og har samme størrelse, som en ovnplade. Dejen skal tøes helt op og holdes den fugtig med smeltet smør eller vand er den nem at arbejde med.