(1 stort brød eller ....)
4 dl lunkent vand
25 g gær
425 g hvedemel
1 sammenpisket æg
1-2 tsk salt
2 spsk olivenolie
300-375 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet.
Tilsæt de 425 g hvedemel, og lad det hæve under et klæde i godt og vel 2 timer på et lunt sted.
Tilsæt sammenpisket æg, salt og olie.
Ælt mere hvedemel i dejen, indtil den er glat og smidig.
Ælt dejen godt, og rul den ud til en tyk plade. Rul dejpladen sammen, og form den til et aflangt brød, der lægges med sammenføjningen nedad på en smurt bageplade.
Dæk brødet til med film, og lad det efterhæve i ½-1 time.
Brødet pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 200º i ca. 25 min.
Brødet skal have en fin, gylden farve.
Lad brødet køle af på en bagerist.
Brødet smager allerbedst, mens det er friskt og nybagt.