Salsa betyder sauce på spansk, og det kan bruges. både i tortillaer, burritos og alle former for 'wraps' eller som dip. Oprindelig stammer denne sauce fra Mexico.
-
Grøn salsa:
2 store, modne avocadoer
saften af 1 lime eller citron
1 tomat (evt. fra dåse)
1 lille rødløg
2 grønne chilier uden kerner
Grav avocadokødet ud med en spiseske og mos det groft. Hak løg, tomat og chili fint, og bland det i avokadomosen sammen med limesaften.
-
Rød salsa:
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rød chili uden kerner
1 lille rødløg
3-5 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater uden saft
10-12 basilikumblade
1 ¼ dl olivenolie
saften af 1 lille lime
salt og peber
Hæld alle ingredienserne i en køkkenmaskine. Hak det hele fint. Smag til med salt og peber. Lad saucen trække i køleskabet i et par timer.
-
Salsa med mango
1 moden mango
1 lille rødløg
1 rød chili uden kerner
1 lille stykke agurk
1 dl tomatsaft
1 spsk olie
Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern. Hak løget fint, rens chilien, og hak den fint. Skræl agurken, fjern kernerne, og skær den i små tern. Bland det hele i en skål, hæld tomatsaft og olie ved, og rør rundt.