Alle Middelhavets aromaer fanges her til din fornøjelse.
6 modne blommetomater, flået og uden frø
1 lille dusk frisk basilikum
25 g udstenede sorte oliven i tynde skiver
3 skalotteløg i tynde skiver
2 fed hvidløg, meget finthakket
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2-3 tsk balsamicoeddike
salt og friskkværnet sort peber
Skær tomaterne i tynde strimler.
Smid stænglerne fra basilikummen ud, læg bladene oven på hinanden og skær dem til meget fine strimler.
Bland dem forsigtigt sammen med tomaterne, basilikum, hvidløget, olivenolien, balsamicoeddiken og smag til med salt og peber.
Kom det i en lille skål og server det med det samme.
Salsa er det spanske ord for "sauce". Det er ikke den slags jævne, flydende sauce, som vi er vant til, men en pikant blanding af finthakkede grønsager, urter og måske frugt, der er meget populært i Latinamerika, især Mexico. Det er et vidunderligt tilbehør til alle typer grillet fisk og kød.