#
4 æg evt. pasteuriserede
4-8 spsk. fløde eller vand
1 knsp peber fra kværn
5 g smør (1 tsk)
evt. tomater og purløg
*
Pisk hele æg let sammen med fløde eller vand og peber.
Smelt smør på en pande uden at brune det.
Hæld æggemassen i og dæmp til svag varme.
Skrab æggemassen jævnligt fra bunden med en træspatel eller grydeske.
Fjern panden fra varmen, når æggemassen er næsten stivnet og overfladen blank.
Pynt med tomater i både og hakket purløg.
Prøv også:
Tilsæt frisk hakket persille, estragon eller andre krydder- urter til æggemassen.
eller
Tilsæt 50 g revet, fast ost til æggemassen.
eller med krydderstegt bacon
Tips: Tilberedning i mikrobølgeovn: Lav ½ portion æggemasse, hæld det i en lille fladbundet skål med smørret.
Sæt det i ovnen ved 1000 watt i 40 sek. Rør i æggemassen og giv det derefter 1 min. mere.