Logo

Rødkål - klassisk hjemmelavet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødkål - klassisk hjemmelavet

 

Rødkål er fantastisk tilbehør til kødretter som frikadeller, flæskesteg, andesteg og meget mere. Denne opskrift på rødkål er nem at lave, fordi den det meste af tiden nemlig står og passer sig selv i gryden. Prøv denne opskrift på hjemmelavet rødkål, og få dejligt tilbehør til julemiddagen eller julefrokosten.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

 

# Ingredienser

1 kg rødkål

100 g smør

1 dl lagereddike

1-2 tsk. salt

2-3 dl konc. ribssaft

3 spsk sukker (efter smag)

1-2 spsk fedt (fra ande- eller flæskesteg)

1 spsk ribsgelé (efter smag)

4-5 kryddernelliker

 

* Tilberedning

Skær kålen i ganske tynde strimler og del den yderligere i mindre stykker.

Smelt smørret i en gryde og kom kålen ved.

Lad kålen stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen.

Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt krydderier, læg låg på og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer.

Rør i rødkålen med jævne mellemrum og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, før den koger tør.

Smag den så til med ribsgelé, lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker og salt.

 

Tips:

Lav gerne rødkålen nogle dage før, den skal bruges - den bliver bedre af at stå og trække lidt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her