Logo

Rødkålssalat med æbler og nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødkålssalat med æbler og nødder

 

Den rå kålsalat smager bedst, når den får lov at trække en dags tid i køleskabet. Lav blot en stor portion og nyd både til frokost og aften i løbet af ugen.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. 2-4 personer.

 

#

½ rødkål (500 g) 1 tsk salt

1-2 kogefaste æbler

1½ dl æblevineddike

3 spsk rørsukker

salt og peber

25 g valnøddekerner

*

 

Snit rødkålen meget fint brug fx et mandolinjern.

Vend kålen grundigt sammen med 1 tsk salt og lad den trække 30 min.

Vask eller skræl æblerne og skær dem i små stykker uden kernehus.

Giv vineddike og sukker et opkog og tilsæt æblerne.

Lad det få et hurtigt opkog og hæld det over i en stor skål.

Vend kålen i lidt ad gangen og smag til med salt og peber.

Dæk skålen og stil salaten koldt min. 3 timer og gerne længere.

Rist valnødderne 3-5 min. på en tør pande og hak dem groft.

Drys dem over salaten ved servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.340 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her