En fantastisk grønsagsret til lys fisk, fx grillet havtaske eller til oksecarpaccio eller som en del af en antipasti-anretning med lækre bønner, prosciutto i tynde skiver og crostini med tomat. Har du held til at købe rødbeder med blade, så tag bladene af og brug dem som spinat. De smager helt vidunderligt.
#
500 g skrubbede, friske, rå rødbeder - helst ikke større end golfbolde.
10 fed bankede hvidløg med skal
1 håndfuld friske merian- eller oreganoblade
salt, friskkværnet sort peber
1,5 dl Aceto balsamico
6 spsk extra jomfruolivenolie
*
Forvarm ovnen til 200ºC.
Tag et stykke alufolie på 1½ m og læg det dobbelt.
Hvis rødbederne er større end golfbolde, så skær dem i halve eller kvarte, så bagetiden ikke bliver for lang.
Små rødbeder skal bruges hele.
Læg rødbederne midt på alufolien med hvidløg og merian og krydr med rund hånd med salt og friskkværnet sort peber.
Fold alufolien sammen på midten.
Inden alufolien lukkes helt til, hældes Aceto balsamico og olivenolie i pakken.
Luk alufolien tæt sammen i toppen og bag pakken 1 times tid i ovnen, til rødbederne er møre.
Server rødbederne med alufolien omkring, så pakken først åbnes ved bordet, og alle får glæde af den dejlige duft.