¼ dl brune bønner eller en ds konserverede bønner (kidney beans/ røde bønner)
¼ dl haricots verts eller snittebønner
¼ dl løg eller en lille porre
¼ dl peberfrugt (gul eller grøn)
1 dl tomater
persille
Dressing:
½ portion Vinaigrettesauce ♥
Læg de brune bønner i blød, se anvisning på pakken.
Kog bønnerne 45-60 minutter, og hvis de ikke har været lagt i blød, ca. 11/2 time.
Hvis der bruges henkogte bønner fra dåse, hældes væden fra.
Forkog haricots verts eller snittebønner.
Bland vinaigrettesaucen og smag den til med ½ fed presset hvidløg og 1 tsk estragon, timian eller oregano.
Hæld dressingen over de varme bønner og lad dem blive kolde.
Eller bland alle grønsager undtagen tomater.
Hæld vinaigrettesaucen over (2-3 spsk).
Bland hakket løg og porreskiver i.
Læg bønnesalaten på en bund af tomatskiver.
Server den enten som forret, opskriften rækker så til 8 personer, eller som vegetarisk hovedret og server den da med groft brød og blød plantemarganne.
Næringsværdi i 1 portion bønnesalat, 1 skive groft brød f. eks. landbrød med solsikkekerner og et stykke knækbrød med blød plantemargarine og 2 skiver ost (30+/17% fedt), 1 appelsin.
kj 2340, kcal 560, fibre 14,5g, fedt 18,2g (29E%), mættet fedt 5,7g, flerumættet fedt 6,7g, P/S 1,2, kolesterol 19 mg.