Selvom yoghurt er et nyere mælkeprodukt, er det alligevel brugt her i dejen til landbrød, fordi surmælksproduktet både giver smag og bedre holdbarhed til brødet.
1 brød:
25 g gær
3 dl vand
200 g hvedemel (ca. 3 ½ dl)
3 dl yoghurt naturel
3 tsk groft salt
350 g sigtemel (ca, 6 dl)
ca. 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
Udrør gæren i 2 dl af det kolde vand og rør hvedemelet i.
Lad det stå tildækket til næste dag.
Rør yoghurt og resten af vandet i dejen og tilsæt salt og sigtemel.
Bland hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i 3 kvarter.
Form dejen til et rundt brød og lad det efterhæve i 20 minutter.
Skær et kryds i brødet og drys et tyndt lag sigtemel over.
Bag brødet ved 200°C i 35 minutter.