Logo

Landbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 rundt kæmpebrød eller 2-3 mindre brød

50 g gær
1 pilsner
3,3 dl varmt vand
1 spsk fint salt
1 spsk honning eller sukker
2-3 dl groft hvedemel, f eks. fuldkornshvedemel, speltmel, rugmel, sigtemel, boghvedemel eller bygmel
50 g smør eller ½ dl olivenolie
Ca. 1 kg proteinrigt hvedemel

Bland øl og varmt vand, og check, at temperaturen er tilpas lunken. Korn gæren i røreskålen og hæld øl og vand over. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt salt og honning og rør igen. Drys det grove hvedemel over gærblandingen, og rør rundt. Lad gærblandingen stå, til den bobler (20-30 min.).
Rør hvedemel i dejen, men ikke mere end at dejen nemt kan slås igennem med en træske. Tilsæt fedtstof. Når dejen virker elastisk, tilsættes 1 dl hvedemel ad gangen, som æltes ind med hånden eller På. køkkenmaskinen. Når dejen er nogenlunde fast, men stadig klistret, hældes den ud på et melet bord. Dejen æltes godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og form brødet.
Bag brødet ved 220° i ca. 40 min.
(Mindre hvis der bages flere brød).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her