Logo

Lækre gulerodsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(8 små brød)
Dette brød bliver dejlig fugtigt og helt orange af den revne gulerod. Guleroden kan erstattes med andre former for rodfrugter.

2 dl fintreven gulerod
2 tsk salt
50 g gær
4 dl skummetmælk, tempereret
175 g rugmel
75 g smør eller margarine
425-550 g hvedemel

Bland de revne gulerødder med salt, og lad dem stå nogle minutter. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt først rugmel og rør rundt, derefter gulerødderne, der nu har fået tid til at danne lidt væske. Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Rør fedtstoffet i sammen med mere hvedemel, indtil dejen samler sig og bliver smidig. Det er bedst at bruge en køkkenmaskine.
Lad dejen hæve i 15 min., før den formes til 8 små, runde brød. Rul de små brød ud til flade cirkler på ca. 15 cm i diameter. Læg dem på en smurt bageplade, og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
I mellemtiden tændes ovnen på 250°. Bag de flade brød midt i ovnen, til de har fået en fin gylden farve. Det tager ca. 8-10 min. Til sidst pensles brødene med mælk og køler af under et klæde.

Serveringsforslag:
Man kan også lave en rigtig grønsagsbolle. Smør et gulerodsbrød med lidt mayonnaise, strimlet salat og tomat og champignon i skiver. En sund mad, der mætter godt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 3.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her