15-18 boller
#
25 g gær (½ pk)
2 dl fløde
2 æg
1 æggeblomme
½ tsk salt
2 spsk sukker
40 g hakket pomerans
50 g rosiner
40 g hakket sukat
40 g smør, blødgjort
ca. 500 g hvedemel
*
Gæren smuldres i et fad.
Lun fløden, pisk den let sammen med æg og æggeblomme - hviden bruges til pensling - og hæld det over gæren. Rør gæren glat.
Tilsæt salt, sukker, pomerans, rosiner, sukat og halvdelen af hvedemelet.
Rør dejen godt igennem.
Skær smørret i små terninger og rør det i lidt efter lidt.
Ælt hvedemel i, til dejen er blank og elastisk.
Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Del dejen i 15-18 lige store stykker, der formes til boller og sættes på plade med bagepapir.
Efterhæver til dobbelt størrelse.
Pensles og bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 ºC ca. 15 min.
Afkøles på rist.