Store,
grove og saftige boller med friskrevet æble i dejen. Nyd dem, som de er eller
med smør, ost og/eller skinke.
10-14
boller. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnede
#
Dej:
25 g
gær
6
dl lunken vand
1 spsk
groft salt
250
g fuldkornshvedemel/ grahamsmel
ca.
750 g hvedemel
evt.
lidt olie
Fyld:
2 store æbler
Pynt:
1 æg og 1 dl havregryn eller speltflager
*
Rør
gæren ud i lidt af vandet, og tilsæt resten af vandet, salt og fuldkornsmel.
Tilsæt
derefter gradvist hvedemel.
Rør
med en ske, så længe konsistensen er lind.
Når
dejen bliver fastere, æltes den med hænderne.
Gnid
evt. hænderne med lidt olie.
Ælt
dejen grundigt, til den er glat og smidig.
Læg
dejen i en skål smurt med olie, og dæk den med et hårdt opvredet viskestykke
eller plastfilm. Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Riv
æblerne på den grove side af et rivejern.
Ælt
æblerne i dejen på et meldrysset bord.
Form
den til 10-14 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad
bollerne hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
Pensl
bollerne med sammenpisket æg, og drys med gryn eller flager.
Bag
bollerne i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min. Afkøl dem på bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin