De lækre hvedeboller
er bagt med knækkede hvedekerner og honning. Skøn og lækker opskrift på boller - Prøv den her! Find flere
gode opskrifter med boller her på madABC.dk ...
10-12 boller.
Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 15-20 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede
#
2½ dl vand
15 g gær
2½ dl kærnemælk
150 g knækkede
hvedekerner (evt. forkogte eller bulgur)
1½ tsk groft salt
1 stang vanilje
1 tsk stødt
kardemomme
2 tsk flydende
honning eller sukker
750 g hvedemel
1 æg til pensling
*
Rør smuldret gær ud
i lidt af vandet.
Tilsæt resten af
vandet. kærnemælk, knækkede hvedekerner og salt.
Skrab kornene ud af
vaniljestangen, og rør dem i dejen sammen med kardemomme og honning.
Tilsæt gradvist
hvedemel, og ælt dejen glat og smidig.
Den skal være fugtig
og ikke for tør.
Sæt dejen tildækket
i køleskabet i 8 timer eller til næste dag.
Ælt dejen igennem,
og form den til 10-12 boller.
Sæt dem på en
bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade.
Lad dem hæve
tildækket i ca. 1 time.
Pensl bollerne med
sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 min. ved 225 °C.
Bollerne er
færdigbagte, når det lyder hult, når man banker dem i bunden.
Lad bollerne køle af
på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin