De her skønne skinkeboller er perfekte til madpakken, og
både til formiddag og eftermiddags snack og "velkommen hjem mad" om
eftermiddagen. Opskriften er til ca. 20 boller.
#
150 g skinke i små tynde strimler
100 g blancheret porre i små tynde strimler
(skær dem ud inden blanchering) (eller rå revne gulerødder)
1 dl fromage frais (eller lignende produkt)
4 dl håndvarmt vand
40 g gær
2 tsk groft salt
100 g revet ost (fx cheddar)
6 dl grahamsmel (eller evt. rugmel)
10 dl hvedemel
æg eller mælk til pensling
*
Rør vand og fromage frais sammen og rør gæret ud heri
Tilføj salt, skinke, porre og ost og rør sammen
Tilføj rugmel og rør igen godt sammen
Tilføj hvedemelet lidt af gangen, til dejen har en god
konsistens, hellere for lidt end for meget mel.
Dejen skal være let klistret
Ælt dejen et godt stykke tid 5-10 minutter på maskine / i
hånden
Lad dejen hæve tildækket i skålen 30 minutter
Form 20 boller og sæt dem på bageplade med bagepapir
Lad efterhæve ca. 30 minutter
Pensel med æg eller mælk
Bag i forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 12-14 minutter