Logo

Skinkeboller med ost og porre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkeboller med ost og porre

 

De her skønne skinkeboller er perfekte til madpakken, og både til formiddag og eftermiddags snack og "velkommen hjem mad" om eftermiddagen. Opskriften er til ca. 20 boller.

 

#

150 g skinke i små tynde strimler

100 g blancheret porre i små tynde strimler

(skær dem ud inden blanchering) (eller rå revne gulerødder)

1 dl fromage frais (eller lignende produkt)

4 dl håndvarmt vand

40 g gær

2 tsk groft salt

100 g revet ost (fx cheddar)

6 dl grahamsmel (eller evt. rugmel)

10 dl hvedemel

æg eller mælk til pensling
*

 

Rør vand og fromage frais sammen og rør gæret ud heri

Tilføj salt, skinke, porre og ost og rør sammen

Tilføj rugmel og rør igen godt sammen

Tilføj hvedemelet lidt af gangen, til dejen har en god konsistens, hellere for lidt end for meget mel.

Dejen skal være let klistret

Ælt dejen et godt stykke tid 5-10 minutter på maskine / i hånden

Lad dejen hæve tildækket i skålen 30 minutter

 

Form 20 boller og sæt dem på bageplade med bagepapir

Lad efterhæve ca. 30 minutter

Pensel med æg eller mælk

Bag i forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 12-14 minutter


Skinkeboller med ost og porre 

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her