Logo

Blåbærscones

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåbærscones

 

Skønne scones med blåbær er perfekte til en stille eftermiddagsstund med en god kop te eller kaffe.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 15 min. Fryse-egnet (12 stk.)

 

#

425 g hvedemel

1 spsk bagepulver

½ tsk salt

2 tsk fintrevet appelsin- eller citronskal

150 g smør

125 g friske blåbær

75 g sukker

2½2 dl kærnemælk eller mælk

 

Pensling:

2 spsk kærnemælk/mælk og 1 spsk perlemelis

*

Tænd ovnen på 220 °C.

Bland mel med bagepulver, salt og appelsin- eller citronskal.

Hak det kolde smør i melet, så det bliver en grynet masse.

Vend bærrene sammen med sukker og vend dem i dejen.

Saml dejen med kærnemælk eller mælk og klap den ud til en ca. 2 cm tyk plade.

 

Udstik dejen til 12 cirkler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl med lidt kærnemælk eller mælk og drys med perlemelis.

Sæt pladen midt i ovnen i ca. 15 min.

Server scones lune eller afkølede - evt. med lidt smør, flødeskum eller tyk cremefraiche.

 

Tips: Brug samme opskrift senere på året med friske tyttebær i stedet for blåbær.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.298 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her