Logo

Blåbærpie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv at lave denne blåbærpie - eller blåbærtærte - som dessert eller som lækkert bagværk til en hyggeligt søndag eftermiddag med familien. Nemt og lækkert.


Dej:
2 ½ dl hvedemel
knap 1 dl sukker
½ tsk bagepulver
150 g smør
2 spsk vand
1 æggeblomme
smør til formen
Fyld:
2 dl blåbær
½ dl sukker

*

Bland hvedemel, sukker og bagepulver.
Smuldr fedtstoffet i melblandingen. Kom vand eller æggeblomme i. Arbejd hurtig dejen sammen.
Lad den stå koldt 15 min.
Rul dejen ud til to små kager, ca 15 ca i diameter.
Hvis man udruller dejen mellem to stykker smørrebrødspapir, går det nemmere.
Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej. Bag bunden i ovnen på midterste rille ved 175°C i ca 8 min.
Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over.
Læg det andet stykke dej over som låg.
Lav nogle snit i låget så dampen kan forsvinde.
Bag pien i ovnen ved 175°C i ca 20 min. og server den lun.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her