Skønne scones med
blåbær er perfekte til en stille eftermiddagsstund med en god kop te eller
kaffe.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 15 min. Fryse-egnet (12 stk.)
#
425 g hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk fintrevet
appelsin- eller citronskal
150 g smør
125 g friske blåbær
75 g sukker
2½2 dl kærnemælk
eller mælk
Pensling:
2 spsk
kærnemælk/mælk og 1 spsk perlemelis
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Bland mel med
bagepulver, salt og appelsin- eller citronskal.
Hak det kolde smør i
melet, så det bliver en grynet masse.
Vend bærrene sammen
med sukker og vend dem i dejen.
Saml dejen med
kærnemælk eller mælk og klap den ud til en ca. 2 cm tyk plade.
Udstik dejen til 12
cirkler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med lidt
kærnemælk eller mælk og drys med perlemelis.
Sæt pladen midt i
ovnen i ca. 15 min.
Server scones lune
eller afkølede - evt. med lidt smør, flødeskum eller tyk cremefraiche.
Tips: Brug samme
opskrift senere på året med friske tyttebær i stedet for blåbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin