Logo

Grove speltboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove speltboller

 

Bag dine egne boller det er nemt. Opskriften her giver 30 boller, men de er gode at fryse se vores Tips. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 10-15 min. Fryse-egnede. (ca. 30 boller)

 

#

500 g groft speltmel (fuldkorn)

500 g durummel

1 pose tørgær (eller 50 g gær)

2 tsk groft salt

2 tsk sukker

50 g smør

6 dl væske (fx 1 dl piskefløde og 5 dl mælk)

lidt mælk til pensling

*

 

Bland de to meltyper med tørgær (eller smuldret gær), salt og sukker.

 

Smelt smørret og tilsæt væsken, så blandingen bliver håndvarm.

Drys melet i væsken og ælt det hele godt sammen.

Lad dejen hæve ca. 30 min.

 

Form dejen til ca. 30 boller og sæt dem på to bageplader med bagepapir.

Lad dem hæve ca. 30 min igen.

 

Pensl bollerne med mælk og rids dem med en brødkniv.

Bag bollerne 10-15 min. ved 200 °C varmluft.

Lad dem køle af på en bagerist.

 

Frysetip: Læg bollerne i fryseposer, mens de endnu er lune, og læg dem i fryseren. Lad bollerne tø i posen eller "bag" dem direkte fra fryseren ca. 10 min. ved 200 °C.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.671 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her