Tyske Klösse er noget, de fleste danskere ikke kender. Men prøv at købe færdigblandet pulver i Tyskland. Denne her opskrift er pragtfuld
Tilberedning: 35 min. (plus trækketid)
½ bundt bredbladet persille, finthakket
1 pakke pulver til Kartoffelknödel (halb und halb)
1 citron (økologisk).
3 tsk korianderfrø
6 spsk smør
12 spsk rasp
salt og peber.
1. Persille hakkes fint
Kartoffelknödelpulver røres sammen med til ¾ l vand efter anvisning på pakken.
Persillen røres i på nær 1 spsk, og dejen hviler lidt.
Derpå formes med fugtige hænder ca. 12 Klösse, der kommes i kogende, letsaltet vand, hvor de skal have et kort opkog.
Skru derefter ned for varmen og lad Klössene stå og trække i 15-20 minutter, indtil de er færdige.
2. Riv skallen af citronen (ikke det hvide).
Korianderfrø stødes i morteren.
6 spsk smør smeltes.
Rasp blandes med koriander og steges sprødt i smørret.
Krydr med salt og peber.
1 spsk persille og citronskal tilsættes.
3. Lad Klössene dryppe af og vend dem grundigt i den varme rasp.
--