Beregnet til 4 personer.
2 gule beder
3 stilke sølvbeder
100 g kikærter
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt kanel
2 spsk extra jomfru olivenolie
Saft af ½ citron
Salt, hvid peber
Dressing:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk honning
4 stilke mynte
Sæt kikærterne i blød natten over.
Skift vandet og kog ærterne i ca. 45 minutter.
Tilsæt salt de sidste 10 minutter.
Lad ærterne afkøle.
Kog de gule beder i letsaltet vand i 30-45 minutter afhængig af størrelsen.
Læg dem i iskoldt vand og flå dem. Skær bederne i tynde både.
Rist kikærterne i den varme olie på en pande.
Tilsæt krydderier og smag til med salt, peber og citronsaft.
Snit sølvbedestilke og -blade fint og bland med kikærter og gule beder.
Dressing: Rør yoghurt, honning og finthakket mynte.
Server salaten med yoghurtdressing "on the side".