Guacamole er jo et fint tilbehør til grillmad. I dag findes der guacamole lavet af dybfrossen avocadomasse eller, endnu værre, i pulverform. Ægte guacamole, lavet af modne avocadoer, er et uimodståeligt tilbehør til en række grillretter.
#
3 modne avocadoer saft fra ½ stor lime
1 stor moden tomat, hakket ¼ løg, hakket
1 hvidløgsfed, finthakket (kan undværes)
½ jalapeno-chili (frisk eller fra glas), finthakket
nogle stilke frisk koriander, hakket havsalt
*
Skræl avocadoerne, fjern stenene og skrab »kødet« ud med en spiseske og over i en skål.
»Skær« avocadokødet i mindre stykker med en gaffel.
Det er vigtigt at avocadoerne ikke bliver for mosede.
Pres limesaft ud over avocadoerne og rør godt sammen.
Tilsæt tomat, løg og evt. hvidløg og rør godt sammen.
Rør forsigtigt koriander i og smag til med salt.
Dæk skålen til med plastfolie (plastfolien skal lægges direkte oven på guacamolen for at undgå at den får en grim farve).
Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter før servering så får guacamolen en bedre smag.
Brug guacamole som dip til nachos eller grønsager eller som tilbehør til en bedre grill middag.
Det er også godt med nogle salatblade toppet med guacamole til frokost.
Tips: Man kan sagtens spise guacamole dagen efter at den er blevet lavet, men jeg vil anbefale at du spiser den op samme dag.
Brug helst ikke foodprocessor til at mose avocadoerne. En god guacamole skal være lidt grov i konsistensen.