1 stk
25 g gær
2 ½ dl vand
1 tsk salt
½ dl olivenolie (3 spsk)
1 æg
ca. 500 g hvedemel
100 g dansk fetaost
15 sorte oliven uden sten
æg til pensling
Rør gæren ud i dejfadet med ½ dl lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, som også skal være lunt, sammen med salt, olivenolie og let sammenpisket æg. Rør det meste af melet i og ælt dejen godt og grundigt. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem. Tag ½ fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade. Skær osten i mindre tern og fordel den på dejen med skivede oliven. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og form den til en ring på plade med bagepapir. Resten af dejen trilles til en bolle, som lægges i midten af ringen. Den skal fylde ringen ud.
Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg.
Bages på næsrnederste rille i forvarmet ovn ved 200º i ca. 30 min.
Afkøles på rist og spises, gerne med usaltet smør, da fetaosten salter brødet.