2 brød
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 æg
2 tsk salt
1 dl olivenolie
900-1000 g hvedemel
Fyld:
100 g feta eller smøreost
50 g sorte oliven uden sten
sammenpisket æg til pensling
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet.
Tilsæt salt, æg og olie.
Rør det meste af melet i, og ælt dejen godt, til den er glat og smidig.
Dæk fadet til med et klæde, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Læg dejen på bordet og ælt, til den er smidig.
Tilsæt evt. mere hvedemel.
Del dejen i to lige store stykker, og rul dem ud til aflange dejplader.
Fordel oliven og ost på dejen.
Rul hvert dejstykke sammen, og form det til en krans, som lægges på en smurt bageplade.
Lad brødene efterhæve under et klæde i ca. 30 min., før de pensles med æg og bages på nederste rille ved 225ºC i ca. 45 min.
Lad dem køle af på en bagerist.