Den skønne salat som mange af os har spist på ferie i
Grækenland....fuld af minder om sol, varme og en taverna ved det glitrende hav. Servering til 4 personer. 15 min.
# Ingredienser
2 hjertesalater
1 agurk
2 tomater
1 rødløg
200 g feta ost
50 g sorte oliven, uden sten
olie
rustikt lyst brød
Dressing:
2 spsk olie – gerne en god olivenolie
2 spsk eddike – fx hvidvinseddike, men andre
varianter kan også bruges
1 tsk honning – sukker eller sirup kan også bruges
1 tsk sennep
1 tsk tørret oregano
1 nip salt
* Tilberedning
1. Skyl og slyng salaterne tørre.
2. Skær agurken på langs og skrab kernerne ud med en
teske. Skær kødet i skiver.
3. Skær tomaterne i fine skiver.
4. Skær rødløg i ringe.
5. Skær osten i skiver.
6. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i
salaten.
Rør godt rundt så dressingen fordeles.
Arranger salaten pænt i skålen og lad den hvile på køl til
servering.
Servér salaten med lunt brød ved siden af.
Tips: Kan evt også tilsættes grøn peber i fine
strimler.
Alternativ: Anret,
på et stort fad, salaterne med agurk, tomater, ost, rødløg og oliven.
I stedet for dressing, kan du nøjes med at dryppe 1-2 spsk
god olivenolie over salaten lige inden servering.
Energiinfo: Protein 4 g. Kulhydrater 11 g. Fedt 4 g. Energifor./
pers 327 kcal. Fedtenergi 38 %
Græsk salat eller horiatiki salat er en salat i det græske
køkken. Græsk salat er lavet med stykker tomater, skiver agurker, løg, fetaost
og oliven, typisk krydret med salt og græsk bjerg oregano, og dryppet med
olivenolie. Almindelige tilføjelser inkluderer grønne paprika skiver, grønne
peber strimler eller kappebær.